תקנה 67 קובעת כדלקמן:
67 (א) נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה, והולכי רגל חוצים במעבר יאפשר להם להשלים את החצייה בבטחה ואם יש צורך בכך – יעצור את רכבו לשם כך.
(ב) מעבר החצייה המחולק ע"י שטח הפרדה, יראו כל חלק ממעבר החצייה כמעבר נפרד.
בעיקרון – העונש המוטל על נהג שהפריע להולך רגל לחצות את מעבר החצייה בבטחה הינו ברירת משפט (כלומר, קנס)- קנס 500 ₪. אולם במקרים קיצוניים יותר כשיש נסיבות מחמירות של "אי מתן זכות קדימה" – במקרים אלו הנהג צפוי לקבל זימון לבית משפט אשר רשאי להטיל עליו עונשים של פסילה בפועל פסילה על תנאי וקנס לעיתים במקרים כאלו מוטלת על הנהג בסמוך לעבירה פסילה מנהלית.
להבהרות נוספות בנושא פסילה מנהלית- לחץ כאן.
קיים איסור על נהגים לעקוף לפני מעבר חצייה, קיימים תנאים מיוחדים באשר לעקיפה לפני מעבר חצייה בכביש חד סטרי.
בתקנה 110 (א) לתקנות התעבורה נקבעה חובת זהירות גם על הולך רגל – על פי התקנה- חובה על הולך רגל לחצות את הכביש במעבר חצייה, אם יש מעבר כזה בקרבת מקום.
נהג- חשוב לזכור!
נהג חייב להתאים את מהירות נסיעתו למקרה שהולך הרגל יחצה את הכביש ועליו לקחת בחשבון אפשרות של התנהגות רשלנית מצדו של הולך הרגל.
בפרקטיקה עבירות של אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה מביאה למקרים חמורים של פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה ולתאונות שבהם יש חבלה או חבלה של ממש להולך הרגל. במקרים כאלו מוגשים כתבי אישום חמורים לבתי משפט בסעיפים שבהם יש חובת שלילה על בית המשפט לעיתים רבות במקרים כאלו מוטלת על הנהג הפוגע פסילה מנהלית בת 60 יום בסמוך לאירוע או במקרה וחס וחלילה הולך הרגל נפטר פסילה מנהלית בת 90 יום.
להרחבה בנושא פסילה מנהלית- לחץ כאן.
להרחבה בנושא עבירות שיש עליהן חובת שלילה – לחץ כאן.
מעבר חצייה הינו מעוז מבטחו של הולך הרגל.
חובת זהירות של נהג כלפי הולכי רגל- נקבעה בתקנה 67 (א) לתקנות התעבורה יחד עם תקנה 52 (6) לתקנות.
נהג המתקרב למעבר חצייה חייב להאט את מהירות נסיעתו גם אם יש הולך רגל לפני המעבר חצייה וגם אם לא.
במידה והולך הרגל החל לחצות את מעבר החצייה – מוטלת על הנהג החובה לאפשר להולך הרגל לחצות בבטחה את מעבר החצייה, ולצורך כך עליו להאט את מהירות נסיעתו ולהתכונן לבלום את הרכב בעת הצורך.